Land Art / Krajinné umění

Krátký rozhovor s Lucií Pec, která se věnuje Land Artu, doplněný o nádherné fotky…

Lucia při jejím tvoření

Jmenuji se Lucia Pec, je mi 48 let a žiji s manželem a dvěma pejsky v Srní. Přestěhovali jsme se sem z Německého Hamburku v roce 2005.

Mám české rodiče, ale narodila jsem se a vyrůstala jsem v Německu. Hodně jsem cestovala po světě, ve svých 20 letech navštívila Austrálii, Kanadu, USA a Aljašku, později jsem vystudovala biologii a řadu let pracovala jako průvodce a učitel přírody zde na Šumavě. Příroda byla vždy místem, kde se cítím jako doma. Z Hamburku jsme odešli žít do přírody a od prvního dne, co jsme se sem přistěhovali, z celého srdce miluji Šumavu. Celý život jsem byla kreativní, ale tady v přírodě jsem tu část sebe začala víc a víc realizovat. Jsem nejšťastnější a cítím se naprosto naplněná, když můžu jít ven, intuitivně prozkoumávat lesy a louky této krásné krajiny a vidět, který materiál se mnou chce jít do magického tvůrčího procesu.

Moje výtvory jsou vždy pomíjivé, tvořím je s velkým respektem a péčí k matce přírodě a ve spojení se všemi živly kolem mě a vždy zůstanou tam, kde jsem je vytvořila, aby si je příroda vzala zpět. Domů si nosím jen pár obrázků svých děl. Během zimy cestujeme na jih jako mnoho ptáků a trávíme několik měsíců v Portugalsku, kde mohu tvořit s kameny, mušlemi nebo naplaveným dřevem na úžasných divokých plážích.

Jsem každý den vděčná za to, že žiju život, jaký mám, a že jsem obklopena tou nejkrásnější přírodou. Doufám, že moje výtvory se dotknou některých otevřených srdcí a prohloubí naše vědomí sebe sama jako součásti přírody.

web: www.mycreativenature.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..