Kam se jít na Šumavě vykoupat?

Letecké fotky koupališť a stručné informace…

Pokud budete v létě na Šumavě a přijdou pořádná horka, určitě budete hledat místa kam se jít vykoupat. Vybrali jsme pro vás dostupná místa pro koupání kam se můžete vydat pokud se budete pohybovat po Šumavě. Místa jsou přímo na Šumavě, Pošumaví a nebo třeba i cestou na Šumavu.

Na jezera, kterých je tu hněd několik ale zapomeňte. Věřte, že pokuty jsou za to opravdu velké a hlavně, nechcete ničit jedinečný ekosystém, kvůli kterému jste sem jeli. Díky za dodržování pohybů v Národním parku. Teď už ale k těm koupákům.

Koupaliště Sušice

V Sušici je hned několik možností. Kromě klasického koupaliště s dětským a plaveckým bazénem můžete vlézt takřka kdekoliv do protékající Otavy. Oblíbené jsou Fuferna s příjemným vlezem do vody a občerstvením. Když zaprší, tak je k dispozici i vniřní bazén s výřivkou, tobogánem, atd..

Otava / Fuferna Sušice

Další koupaliště je v Petrovicích u Sušice. Plavecký bazén a brouzdaliště, občerstvení, parkoviště. Vstupné zdarma.

Petrovice u Sušice

Nově zrekonstruované koupaliště v Kolinci za Sušicí. Dva bazény s vodou z řeky Ostružná. V areálu je i lezecká zeď, dětské hřiště a krásně střižený trávník. Krásný!

Kolinec

Při návštěvě Velhartického hradu můžete zaběhnout do nedalekého rybníka Bušek, který je v letních dnech hojně využíván. Travnatá pláž, pozvolný vlez do vody.

Rybník Bušek / Velhartice. Foceno po deštích.

I v nadmořské výšce kolem 1000m n. m. může být horko a tak na Kvildě se chodí k vodě k požární nádrži, která má upravené okolí. Nedaleko je parkoviště a naše oblíbené občerstevní Z Mechu a kapradí. Voda je taková.. No, šumavská.

V Nezdicích na Šumavě najdete vodní nádrž, která slouží jako koupaliště.

Kvilda

Železná Ruda nabízí Žabáky, dříve vyhledávané koupaliště, které roky zarůstalo se letos v půlce července zavře a celý zbytek léta bude probíhat kompletní rekonstrukce a v roce 2022 se můžete těšit na pěkné koupání v biotopu.

Žabáky / Železná Ruda

Cestou na Šumavu se můžete zastavit na koupališti v Janovicích nad Úhlavou a nebo také v Nýrsku, kde je kromě občerstevní i slaná voda ve dvou bazénech. V jednom dětském a jednom plaveckém. Najdete tu dětské prvky a skluzavku.

Janovice nad Úhlavou
Nýrsko

Pokud budete blízko hranic s Německem, můžete využít přírodní koupaliště v Lohbergu, kousek za velkým Javorem s výhledem na Ostrý. Posekaný pažit, skákací prkno, dětské prvky a beachvolejbal. Vše zdarma včetně parkování.

Lohberg

O kousek dál je vyhlášené koupaliště v Lamu, kde je venkovní plavecký bazén, brouzdaliště a vnitřní bazén. Venkovní má velký tobogán a vnitřek zas výřivky a sauny. Samozřejmostí je výhled na Ostrý a občerstvení.

Lam

20km od Železné Rudy je ještě v obci Frauenau venkovní koupaliště. Plavecký bazén, malá skluzavka, brouzdaliště a občerstvení.

Frauenau

Trošku jiným směrem, a to přímo v Regenu narazíte hned vedle hlavní silnice na velké venkovní koupaliště s plaveckým bazénem, dětským bazénem a bazénem čistě jen na skákání s proskleným bokem. Skákat můžete z výšku 1, 3 a 5 metrů. Občerstevní a parkováni v areálu. Spousty prostoru na ležení.

Regen

Městské koupaliště ve Vimperku disponuje třemi rozdělenými bazény. Plavecká dvacítka, dětské brouzdaliště a další s různými protiproudy. Lehátka, beachvolejbal a občerstvení samozřejmostí.

Vimperk

Prachatické koupaliště Hulák. Velký venkovní areál s plaveckým a relaxačním bazénem s masážními tryskami a protiproudem. V areálu je i dětské brouzdaliště a velké vodní skluzavky. Nechybí plážový volejbal, dětské hřiště a veškeré zázemí, které si koupaliště zaslouží.

Prachatice

V jižní části je samozřejmostí Lipenská nádrž, která nabízí nespočet možností koupání po celé délce nádrže. Využít se dají i různé sportovní aktivity. Mrkněte třeba na písečnou Windypoint. Když bude ošklivo, tak vnitřní bazén na Lipně to jistí. Brouzdaliště, trysky a dětské prvky.