Nejčerstvější pstruh na Šumavě? Určitě tady!
Pokud pojedete z Kvildy do Borových Lad, tak budete projíždět Františkovem. Bývalá sklářská vesnice, ze které toho po válce moc nezůstalo, ale díky bohu zůstal Panský Dům. Právě tenhle původní dům funguje nyní jako penzion a restaurace. Spousta z vás nás sem posílala a měli jste pravdu. Restaurace s velkou zahrádkou, milým personálem a krásným prostředím vnitřní restaurace převážně ze dřeva. Každý kdo se zmiňuje mluví vždy o pstruzích a to nám bylo hned jasné proto, že hned vedle Teplé Vltavy jsou malé sádky a v nich plavou stovky pstruhů, které vám vyloví hned potom co si ho vyberete na jídelním lístku. Jelení svíčková, zvěřinový guláš, krkovice a podobná jídla, které jsou typicky “české ” a do tohoto prostředí se skvěle hodí. Svíce s karlovarským knedlíkem výborná, lehce nakyslá, pstruh dochucený bylinkami také výborný a na závěr lívance s borůvkami a spousta cukru se skořicí. Pivo si můžete dát jak Plzeňské, tak i Krále Šumavy. Příjemné prostředí, personál, jídlo vynikající a cenovka někde lehce nad průměrem. Rozhodně tady přibrzděte. Je to tu moc fajn. Lesy kolem včetně údajně podzemní fabriky letadel Messerschmitt jsou dost tajemné a doporučujeme tam taky zavítat.