Okno do Šumavy / Srní

Lehnout si na louku a dát si třeba chleba s ředkvičkami a Šumavěnku? To můžete tady…

Okno do Šumavy, Srní

Při příjezdu do Srní od Prášil, hned u hasičské zbrojnice před pár dny otevřel příjemný mladý pár stánek s občerstvením s názvem Okno do Šumavy. Dřevěný stánek na okraji louky, která láká k rozložení deky a válení se nabízí doslova domácí výběr obložených chlebů s ředkvičkami, se škvarkami a dalšími dobrotami. Vždy to jistí teplá polévka. Nealko a alko točené je samozřejmostí. Šumavěnka tady také nechybí a káva která je značky Zrníčko a bude chutnat s koláčem ze šumavských borůvek. Mimochodem, ten chleba je olympijský Karel ze Sušické pekárny Karla Rendla. Oceňujeme pití do zálohovaných kelímků.
Na oběd si sem asi úplně nezajdete, ale při projíždění kolem se rozhodně vyplatí přibrzdit a dát si tady sváču. Nám se tu moc líbilo.

Od naší první návštěvy už pár měsíců uplynulo a během dalších návštěv se nic nezměnilo. Vlastně ano, jen to jen a jen lepší. Vetší výběr zapékaných chlebů, speciální limonády a mnoho dalšího. Rádi zas přijedeme.

Poslední návštěva srpen 2022.

Instagram

Mapa

Mini rozhovor pro FB .

Proč jste si vybrali podnikání v gastru na Šumavě?
Oba jsme si vyzkoušeli práci v gastronomii během studií jak v Česku, tak v zahraničí. K tomu máme oba k Šumavě velmi blízko a nějakou dobu jsme si pohrávali s myšlenkou vlastního podnikání. A tak, když jsme objevili příležitost v podobě volného prostoru na Srní, rozhodli jsme se do toho jít.

Vybíráte si suroviny od lokálních prodejců?
Co se týká dodavatelů, tak se snažíme vybírat nejlepší suroviny a pokud se nám je podaří najít v okolí, je to jedině bonus a moc rádi podpoříme lokální dodavetele. Skvělým příkladem jsou například limonády Šumavěnka. Během jara navíc probíhají přípravy na novou sezonu, takže objiždíme a ochutnáváme lokální výrobky, o které bychom rádi vhodně rozšířili náš sortiment. Takže kdyby náhodou tohle četl někdo, kdo produkuje kvalitní věci na Šumavě ať se nám neváhá ozvat a třeba se na něčem domluvíme.

Jaké je Vaše nejoblíbenější sladké a slané jídlo?
Míra: Tězká otázka, ale na Šumavě si rád pochutnám na čerstvém pstruhovi z Annína. A ze sladkého asi na našem borůvkovém koláči.
Adélka: Ze slaného mám moc ráda svíčkovou z Chaty Rovina a ze sladkého cokoliv, co obsahuje hooodně čokolády 😀

Do kterých jiných šumavských provozů rádi jezdíte?
Poslední dobou jsme si nejvíce oblíbili nově otevřenou restauraci Pípa a vývrtka v Sušici, kde vaří podle našeho gusta, postará se o nás příjemná obsluha a navíc vše jistí skvěle ošetřená tanková Plzeň. V létě si navíc rádi po zavření okna dojedeme do Kašperskohorského pivovaru na něco dobrého k snědku a řezané pivo, které je stejně dvoubarevné jako náš espresso tonic.

Kdybyste se museli přestěhovat do nějaké jiné šumavské obce. Která by to byla?
Asi do Železné Rudy, kde tak jako tak trávíme spoustu času.

Nejoblíbenější místo na Šumavě?
Míra: Pro mě je to údolí Vydry od Čeňkovy Pily až k mostu u Antýglu.Adéla: Já mám nejradši Zhůří, Stodůlky a také Frauenthal a říčku Křemelnou.

Co byste rádi sdělili návštěvníkům Šumavy?
Abyste sem rádi jezdili načerpat energii, ale vždy odjížděli tak, aby nebylo poznat, že tam vůbec byli.

Jedna odpověď na “Okno do Šumavy / Srní”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..