Hotel Rankl / Horská Kvilda

V samém srdci centrální Šumavy už dlouhé roky funguje Hotel Rankl a při cestě na kole si sem vždy rádi zajedeme.

Hotel Rankl, Horská Kvilda

Poslední 2 roky ho provozuje olympijský medailista Martin Jakš. Na krásném místě, s nádherným výhledem vám dopřejí poctivé české jídlo s cenovkou od 150 do 200 Kč. Pstruh, svíčková, knedlo zelo, borůvkové knedlíky. Kde jinde českou kuchyni než uprostřed Šumavy. Na večer se jídelní lístek mění a můžete si dát něco z minutek. Vše chutná výborně a ještě lépe s výhledem z venkovní terasy. Objednávky přes den jsou formou bufetu. Pěkně to tady odsejpá a vždycky jsme si hrozně pochutnali. Takže jestli pojedete kolem třeba na kole, určitě si tady přibrzděte a pochutnejte si na supr českým jídle s krásným výhledem.

Poslední návštěva červen 2022.

Web

Facebook

Instagram

Mapa

Minirozhovor pro FB

Proč sis vybral podnikání v gastru na Šumavě?

Jsem srdcem Šumavák a bydlím zde, ale mě podnikání v tomto oboru byla víceméně náhoda, kdy se naskytla příležitost po skončení sportovní kariéry v běhu na lyžích a vzal jsem si na starost hotel Rankl i s restauraci.

Vybíráš si suroviny od lokálních prodejců?

Základ máme od velkododavatelů, kteří umí pokrýt naší vysokou spotřebu a hlavně nás sami zásobují. Mimo to ale rád doplňuji suroviny i výrobky od lokálních prodejců. Pravidelně spolupracujeme například s pekařstvím Rendl ze Sušice a nebo také s místní farmou Highland na Horské Kvildě, ze které máme stejnojmenný skot.

Jaké je tvoje nejoblíbenější sladké a slané jídlo?

Já jsem velký jedlík a hlavně všežravec, takže mám vlastně dobré zaměstnáni, když chodím do kuchyně ochutnávat, co dobrého kuchaři připravili. Nejradši ze všeho si ale nechávám doporučit od našeho šéfkuchaře Marcela Ondera a to si vždy pochutnam.

Do kterých jiných šumavských provozů rád jezdíš?

S dětma rádi spojíme třeba vyjížďky na kole s občerstvením například v Hájence na Knížecích Pláních, kam to máme blízko. Oblíbenou máme také Chatu Rovinu a mohu také doporučit Bufet u Kryštofa v Železné Rudě.

Kdyby ses musel přestěhovat do nějaké jiné šumavské obce. Která by to byla?

Již jsem pár obcí tady na Šumavě vystřídal. Nejdříve jsem bydlel v Železné Rudě, potom asi osm let v Prášilech a nyní jsme s rodinkou v Borových Ladech. “Cestuji” tedy tak trochu od západu k jihu, ale je tu všude krásně. Naším snem je ale obnovit šumavskou obci na Zhůří a starat se tam s celou rodinou o malé hospodářství.

Nejoblíbenější místo na Šumavě?

Těch míst je tady spoustu krásných a těžko bych určil jedno nejoblíbenější. Ať už jsou to jezera, slatě nebo vrcholky kopců, ale i hrady a zříceniny. Mam je všechny rád a hlavně rád objevuji nová, která ještě neznám a to za každého počasí.

Co bys rád sdělil návštěvníkům Šumavy?

Hlavně asi aby se k přírodě, ale i k sobě chovali hezky, abychom si ji mohli všichni stále užívat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..