Café Žebřík / Sušice

Tohle jo! Tady nás to baví hned po otevření dveří…

Kafe Žebřík, Sušice

Pokud budete skrz Sušici projíždět a dostanete chuť na kávu, dezert a dát si třeba dopolední brunch, můžeme tohle místo jedině doporučit.  Moderní, nádherná kavárna v rodinném domku, s vnitřním a venkovním posezením s dětským hřištěm, nabízí výbornou kávu od Double shot, výběr aktuálních hitů a i retro dortů v moderním hávu, po kterých se vám seběhnou sliny na jazyku hned co přijdete dovnitř a uvidíte vitrínu. Snídaňové/brunch menu které se skládá vždy ze 3 jídel se mění každý měsíc a můžete se na něj podívat na jejich sítích. Většinou jsou to dvě slaná jída a jedno sladké. A vždy výborný. Postará se o vás velmi milý, zkušený personál a budete se tady cítit jako doma. Filtrovaná káva je samozřejmostí a taky různé speciální akce během roku. Třeba i listování Lukáše Hejlíka, které v tomto prostoru má super atmosféru. “Celá Šumava jezdí do Žebříku” jak řekl Lukáš při natáčení Spolu a Hladoví, který se točilo právě i tady.

Poslední návštěva listopad 2022.

Web

Instagram

Facebook

Mapy

Minirozhovor pro FB

Proč jste si vybrali podnikání v gastru na Šumavě?

Na Šumavě konkrétně v Sušici jsme se oba narodili, a tak nebyla jiná možnost. Když jsme se začali zajímat blíže o výběrovou kávu, navštěvovali různé kavárny po světě, vždy nám po návratu domů chyběla kavárna, kam bychom rádi chodili. Chybělo nám v Sušici místo, kam si zajdete na dobrou kávu, víno a snídani nebo jen tak popovídat si s baristou o tom jaký máte zrovna den. Nápad otevřít si společně kavárnu vznikl před 5 lety, ale oba jsme ke kavárně měli sklony dříve. Honza jako cyklista miluje kafe a já jsem se kávu naučila pít až s ním, ale pohltilo nás to oba.

Vybíráte si suroviny od lokálních prodejců?

Snažíme se vybírat, co je v okolí možné, ale je to omezené především v této době. Pečivo z Pekařství Rendl, limonády od Šumavěnky, maso a uzeniny z řeznictví od Konvalinků.

Jaké je Vaše nejoblíbenější sladké a slané jídlo?

Celkově máme rádi italskou kuchyni, zejména neapolskou pizzu. Já miluji knedlíky na všechny způsoby a Honza těstoviny. Nikdy nás neurazí skořicoví šneci.

Do kterých Šumavských provozů rádi jezdíte?

Na jídlo si rádi zajedeme na Svatobor a v létě navštěvujeme Divoké Bistro.

Kdyby jste se měli přestěhovat do jiné Šumavské obce, která by to byla?

Nikdy jsme o stěhování nepřemýšleli, protože v Sušici máme vše, co potřebujeme, ale kdybychom museli, tak Horská Kvilda.

Nejoblíbenější místo na Šumavě?

Na procházky rádi chodíme na Krásnou vyhlídku u Sušice. Na kole rád jezdím na Sedlo, Keple nebo v okolí Kašperku.

Co byste rádi sdělili návštěvníkům Šumavy?

Vyražte na Šumavu i mimo hlavní sezonu, dejte si u nás kávu a především myslete na to, že přírodu jak ji vidíte vy, chtějí vidět i Vaše děti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..